Mesaj misterios din constelația Hercule

0

Un semnal radio misterios venit din spaţiul extraterestru pune pe jar comunitatea ştiinţifică. A fost înregistrat de un radiotelescop rusesc. Americanii încearcă, acum, să afle dacă ne-a sunat sau nu. E.T.!

De două zile, toate radiotelescoapele din California folosite de principala instituţie care caută mesaje extraterestre studiază o stea aflată la 94 de ani-lumină de Terra. Face parte din constelaţia Hercule şi are în jurul său o planetă comparabilă cu Pământul. Dinspre HD 164595 se pare că a venit un semnal radio înregistrat în 2015 de o staţie rusească din Caucazul de Nord.

Seth Shostak, director INSTITUTUL SETI: „După două nopţi de observaţii pe toate frecvenţele monitorizate de ruşi, putem spune că nu am descoperit acest semnal. Avem aparate suficient de sensibile pentru a-l depista dacă mai era acolo. Cred că nici ruşii nu l-au mai găsit, pentru că ar mai fi rămas pe acea frecvenţă un an”.

Seth Shostak crede că nici ruşii nu sunt siguri dacă mesajul este un semnal radio artificial sau au înregistrat doar o interferenţă terestră. Sunetul are, totuşi, o anumită ritmicitate şi caracteristici speciale care îi fac pe radioastronomi să afirme că nu este natural. O variantă mai acceptabilă pentru sceptici este că, în realitate, ruşii au înregistrat un semnal militar codificat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.