Nicolas Maduro se teme deo lovitură de stat!

Share:

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunțat miercuri că va cere Tribunalului suprem de justiție să studieze posibilitatea ridicării imunității anumitor parlamentari, cu scopul de a preveni o eventuală tentativă de lovitură de stat.

Nicolas Maduro a cerut Curţii Constituţionale a TSJ să studieze „ridicarea imunității proprii tuturor funcțiilor publice din Venezuela, începând cu imunitatea parlamentară, dacă este necesar pentru menținerea păcii, pentru a combate toate activitățile puciste”. Anunţul a fost făcut cu o zi înainte de un uriaș marș al opoziției ce va fi organizat la Caracas.

Manifestația opoziției are ca obiectiv să determine puterea electorală să accelereze organizarea referendumului revocator împotriva președintelui.

„Imunitatea parlamentară nu este făcută pentru a viola Constituția, pentru a comite crime sau pentru a chema o intervenție străină”, a adăugat Nicolas Maduro care a explicat că solicitarea adresată TSJ se va face în cadrul stării de excepție decretate în ianuarie din cauza crizei economice cu care se confruntă țara.

Parlamentul de la Caracas și Tribunalul suprem, pe care opoziția îl acuză că servește puterea chavistă, sunt prinse într-o luptă a puterilor după ce opoziția a câștigat majoritatea legislativă în decembrie 2015.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.