Rusia, exerciții militare în Marea Neagră

0

Moscova a lansat luni exerciţii militare la scară mare la frontiera cu Ucraina şi în Marea Neagră, în jurul Peninsulei Crimeea.

Ministerul rus al Apărării a anunţat luni că 12.500 de militari iau parte la aceste exerciţii, în Regiunea Militară de Sud. Nave din cadrul flotelor la Marea Neagră şi la Marea Caspică participă la aceste manevre, dar şi aeronave. Obiectul acestor exerciţii, care urmează să dureze şase zile, este să testeze capacitatea forţelor ruse de a „planifica, pregăti şi efectua acţiuni militare”, a precizat ministerul într-un comunicat, citat de news.ro.

Rusia a efectuat manevre militare de amploare şi luna trecută, când şi-a plasat trupele în alertă de pregătire de luptă în districte de la frontiera cu Ucraina şi statele baltice.

Tensiunile dintre Rusia şi Ucraina s-au intensificat în această vară, după ce Moscova a acuzat Kievul că a încercat să efectueze incursiuni în Crimeea anexată şi ocupată de ruşi.

Ucraina şi aliaţii săi occidentali sunt blocaţi într-o înfruntare cu Rusia, după ce Moscova a invadat şi a anexat peninsula în martie 2014.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.