Haos pe aeroporturile londoneze

Share:

Sistemul informatic al British Airways de la aeroporturile londoneze Heathrow şi Gatwick s-a defectat marţi dimineaţă, ceea ce a determinat întârzieri majore în realizarea check-in-urilor şi, implicit, a cauzat întârzieri majore ale decolărilor.

Mii de pasageri sunt blocaţi pe aeroporturile Heathrow şi Gatwick, din cauza defectării sistemului computerizat. Angajaţii British Airways au început întocmirea manuală a cărţilor de îmbarcare, această procedură greoaie determinând întârzieri majore ale decolărilor.

Sunt afectate inclusiv zboruri transatlantice, către destinaţii turistice, precum Bahamas sau Mexic. Călătorii furioşi le-au reproşat oficialilor companiei reacţia târzie comunicarea cauzelor întârzierilor, dar în cele din urmă British Aiways a postat pe Twitter un mesaj prin care îşi cere scuze pentru situaţia creată.

Se pare că problema este generalizată la nivelul sistemului informatic din întreaga lume operat de British Airways. Pasagerii aflaţi pe aeroporturile din Glasgow, Toronto sau O’Hare, din Chicago, afirmă că, de asemenea, computerele au picat, iar întocmirea formalităţilor de îmbarcare se face manual.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.