Nou președinte al Societăţii de Microchirurgie Experimentală

Share:

Un medic din Timişoara a fost numit preşedintele Societăţii Internaţionale de Microchirurgie Experimentală. Şeful secţiei de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean din Timişoara va conduce societatea în următorii doi ani.

Profesorul Mihai Ionac este primul medic român care conduce această societate în cei 25 de ani de când a fost înfiinţată. El a fost ales preşedinte în urmă cu câteva zile, la un congres desfăşurat în China.

Societatea Internaţională de Microchirurgie Experimentală a fost fondată în 1991 de medicul corean Sun Lee, considerat părintele microchirurgiei. Ulterior, preşedinţi au fost doctori din Japonia, Canada, SUA, Germania, Italia, Brazilia, Ungaria.

Numirea medicului Mihai Ionac în fruntea prestigioasei societăţi confirmă recunoaşterea nivelului specialiştilor români din capitala Banatului şi contribuţia lor la dezvoltarea microchirurgiei. Instruire în microchirurgie se face în doar 25 de centre din lume, iar unul dintre ele se află la Timişoara.

Numărul medicilor specializaţi în microchirurgie este extrem de mic, aproximativ 1000 la nivel global. Ţara noastră are opt astfel de specialişti, dintre care doi la Timişoara.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.