România, la Târgul de Carte de la Goteborg

0

România participă și în acest an la Târgul de Carte Bok&Bibliotek de la Goteborg, avându-i ca invitați pe scriitorii Herta Muller, Gabriela Adameșteanu, Magda Cârneci, Svetlana Cârstean și Bogdan Ghiu, informează site-ul Institutului Cultural Român.

La ediția din acest an, având ca temă principală libertatea de expresie și ca temă secundară orașul, Institutul Cultural Român de la Stockholm pregătește opt seminarii, lecturi în cadrul scenei dedicate poeziei și este partener la organizarea unor discuții pe scene ale târgului.

Alături de aceste programe, literatura română este reprezentată și în cadrul standului EUNIC Stockholm, rețeaua institutelor culturale reprezentate în Suedia. Standul, cu numele Café Europa, va reuni în dialog scriitori din numeroase țări europene și este rezultatul colaborării dintre ICR Stockholm și Ambasada Austriei, Ambasada Elveției, Ambasada Greciei, Ambasada Olandei, Ambasada Lituaniei, Centrul Ceh, Goethe-Institut, Institutul Camoes, Institutul Cervantes, Institutul Estonian, Institutul Francez, Institutul Italian de Cultură, Institutul Polonez, Institutul Suedez, Institutul Ucrainean și reprezentanța Comisiei Europene în Suedia.

La acest târg de carte va avea loc de asemenea decernarea Premiului Sorescu pentru 2016, premiu acordat anual de către ICR Stockholm unui scriitor suedez a cărui operă desființează granițele și facilitează dialogul. Numele câștigătorului va fi făcut public în cadrul decernării de joi, 22 septembrie.

În contextul Târgului de Carte de la Goteborg, Institutul Cultural Român de la Stockholm organizează și în capitala Suediei un program având-o ca invitată pe laureata premiului Nobel Herta Muller. Astfel, în 27 septembrie, Casa de Cultură a Orașului Stockholm va găzdui o discuție despre cea mai recentă carte a scriitoarei, „Mein Vaterland war ein Apfelkern”, apărută de curând în traducere suedeză.

Participarea românească la Târgul de Carte de la Goteborg de anul acesta este realizată de Institutul Cultural Român de la Stockholm și CENNAC, în colaborare cu rețeaua EUNIC Stockholm și editura Wahlstrom și Widstrand.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.