Tăriceanu sare în apărarea lui Ponta

0

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că în cazul fostului premier Victor Ponta, care este pus sub control judiciar pentru 60 de zile, ar putea fi vorba despre o încercare a adversarilor săi politici de a-l „scoate din cursa” alegerilor parlamentare.

„În afară de ceea ce a apărut în public nu știu nimic în plus și ar fi și nefiresc să stau să comentez acuzațiile care i se aduc. În preajma campaniilor electorale, am văzut la alegerile locale ce s-a întâmplat, o intervenție în forță care a îndepărtat mulți candidați. Se pare că începutul campaniei electorale pentru parlamentare reia același clișeu de la locale — se încearcă îndepărtarea unor lideri politici influenți, prin acuzații care, după aceea, dacă sunt fondate sau nu, nici nu mai contează. Important este ca ei să fie scoși din cursă și cred că acesta este cazul lui Victor Ponta”, a declarat Tăriceanu, marți, la Senat, informează Agerpres.

Întrebat cine ar beneficia de o eventuală înlăturare a lui Victor Ponta din cursa alegerilor, Tăriceanu a spus: „În mod normal, adversarii lui”.

„Astea sunt aberații care apar periodic, mai ales din partea celor care știu că nu se vor mai regăsi pe liste și încearcă să facă un șantaj de joasă speță”, a susținut președintele Senatului, întrebat în legătură cu posibile situații în care cei ce doresc să candideze în alegeri oferă bani în acest sens.

Călin Popescu-Tăriceanu a adăugat că, în ceea ce privește ALDE, există criterii de desemnare a candidaților și că dispozițiile legii privind finanțarea campaniilor electorale și a partidelor politice au fost respectate la alegerile locale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.