Țările din Europa, vizate de atentate teroriste!

0

Organizatia terorista Stat Islamic planuia sa loveasca alte zone din Europa, dupa atentatele din 2015, din Paris, potrivit unor documente ajunse în posesia CNN.

Carnagiul din noiembrie 2015, din Paris, urma sa fie repetat in alte tari din Europa cu ajutorul unei retele sofisticate de membri infiltrati in tari UE, relateaza CNN care citeaza informatii dintr-o serie de documente in posesia carora a ajuns.

Documentele au fost predate anchetatorilor europeni de catre doi jihadisti retinuti anul trecut pentru ca ar fi intentionat sa loveasca Franta. Documentele pun intr-o lumina noua ramura foarte bine organizata a ISIS cu misiunea de a pune la cale atacuri teroriste in Europa.

Potrivit acestora, si la momentul actual, in Europa sunt prezenti membri ai gruparii teroriste care asteapta ordine din Siria pentru a declansa atacuri.

Conform informatiilor, membrii ISIS infiltrati in Europa folosesc extensiv platforme de social media ca Viber, Telegram si WhatsApp, prin care comunica criptat. O aplicatie le permite chiar sa ascunda cine si de unde sunt sunati.

Creierele atentatelor, aflate in Siria, ii protejeaza pe „agentii” din Europa dandu-le informatii si bani doar cat sa le ajunga pana la „urmatoarea faza” din plan. Sunt folosite pseudonime chiar si in comunicarile interne iar contactul se face pe fiecare etapa a „misiunii”.

 Cei doi barbati, retinuti, aflati la originea acestor informatii, sunt un algerian Adel Haddadi si un pakistanez Muhammad Usman, specialist in fabricatul de bombe.

Cei doi au parasit Raqqa, Siria, cu 6 saptamani inainte de atentatele din Paris. Faceau parte dintr-o echipa care ii includea si pe Ahmad al-Mohammad si Mohamad al-Mahmod, ultimii doi sunt teroristii care s-au aruncat in aer la Stade de France.

Echipa a trecut din Siria in Turcia, toamna trecuta. Nu se cunosteau intre ei si nici nu stiau care era misiunea lor finala. Tot ce li s-a zis la inceput este ca trebuie sa ajunga in Franta pentru a face „ceva in numele lui Allah”.

Calatoria lor a fost planuita din umbra de un lider obscur al ISIS, cunoscut ca Abu Ahmad. Acesta ii punea in legatura cu contrabandisti pentru a trece granitele,  le facea rost de masini si telefoane si le-a procurat pasapoarte siriene false.

Pe masura ce avansau in Europa li se trimitea bani prin intermediari care nu puteau fi urmariti iar comunicarile se faceau prin aplicatii criptate.

Din Turcia, au ajuns o data cu valul de refugiati in Grecia. Cei care s-au aruncat in aer la Stade de France au fost lasati sa treaca mai departe insa autoritatile elene au refuzat sa explice de ce.

Ceilalti doi au fost retinuti timp de o luna dupa ce li s-a descoperit pasapoartele false. Din acest motiv nu au mai putut fi implicati direct in atentatele din Paris.

Haddadi si Usman au fost eliberati de greci dupa o luna. Au contactat imediat „creierul” retelei care le-a livrat 2000 de euro pentru a continua traseul in Europa. Au traversat  Macedonia, Serbia Croatia, Slovenia iar in decembrie, la cateva zile de la atentate, au fost arestati intr-un centru de refugiati din Austria.

Dupa ce i-au interogat, anchetatorii europeni sunt convinsi ca aceasta echipa trebuia sa loveasca si Olanda , dar si alte tinte din Franta, precum un supermarket din Paris. Noi dovezi indica faptul ca jihadistii isi concentreaza eforturile pentru a organiza atacuri in Marea Britanie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.