Cezar Ioan Corâci, scrisoare deschisă către membrii UGIR-1903

0

Președintele UGIR-1903, Cezar Ioan Corâci, a adresat o scrisoare deschisă membrilor UGIR-1903, în care susține că patronatul trebuie sa fie grupul de interese legitim al unor domenii de activitate, ramuri de activitate sau ale economiei românești în general. “Un patronat puternic , o voce credibilă a mediului de afaceri din România nu poate fi construită pe afaceri dubioase sau ilegale sau pe grupuri de interese oculte”, mai spune Cezar Ioan Corâci.

„Cotidianul online “Cronica Română” prezintă, integral, scrisoarea deschisă adresată membrilor UGIR-1903.

Stimati colegi,

Am crezut intotdeauna ca Romania are nevoie de un patronat puternic care sa reprezinte interesele capitalului autohton si ale mediului de afaceri; am crezut intotdeauna ca UGIR 1903, confederatia noastra, poate fi acest reprezentant; am crezut in conditiile foarte grele ale crizei ca am reusit in perioada 2009-2010 sa fim principala voce care apara interesele economiei romanesti si ale dumneavoastra.

Ma simt insa obligat sa va aduc la cunostinta urmatoarele :

La sfarsitul anului 2010 am avut o discutie cu Marius Eugen Opran si inca 2-3 colegi care mi-au spus textual ca: “nu am fost ales ca sa dezvolt UGIR 1903 care trebuie sa ramana o afacere de familie”. Le-am spus ca trebuiau sa imi spuna acest lucru in anul 2006 inainte de a fi ales pentru ca nu as fi candidat,  dar ca in nici un caz nu voi accepta sa reprezint interesele unui grup restrans si ocult din UGIR 1903 si nu interesele dumneavoastra , cei care m-ati ales, interesele economiei romanesti .

In primavara anului 2011 am avut in casa lui Marius Opran din str. Ana Davila ( langa zidul Palatului Cotroceni ) mai multe intalniri cu consilierul de stat Daniel Moldoveanu director al OFICIULUI PENTRU INFORMATII INTEGRATE care m-a avertizat inlegatura cu pozitiile publice ale UGIR 1903 in apararea intereselor noastre. Am participat deasemenea, tot in casa lui MARIUS Opran la intalniri cu Cazimir Ionescu care a afirmat ca atat eu cat si Opran trebuie sa lucram pentru ca el sa devina Presedintele Confederatiei (?! ) a carei linie de actiune trebuie sa se schimbe.

Tot din initiativa lui Daniel Moldoveanu si tot in casa lui Marius Opran a fost semnat de mine si de Marius Opran un document anexat , care avea in fapt un singur scop :”reprimirea in UGIR-1903 a persoanelor excluse (Cazimir Ionescu, Gheorghe Stefanescu, …” , in fapt refacerea retelei.

Necesitatea democratizarii UGIR 1903 care in anul 2011 era principalul purtator de cuvant al miscarii patronale din Romania si delimitarea organizatiei de grupuri de interese straine interesului general al mediului de afaceri din Romania si probabil chiar de interesele Romaniei ( grupul de la Revolutie : Cazimir Ionescu , Marius Opran – “apa otravita” ) au dus la Adunarea Generala de la Geoagiu Bai care a oferit UGIR 1903 un statut modern si democrat , statut in vigoare si in acest moment.

Votul dumneavoastra a generat o reactie violenta a grupului ocult din UGIR 1903 care prin vocea lui Marius Opran a trimis in 29 aprilie 2011 urmatoarea scrisoare anexata din care citez:

“Cezar , iar ai facut-o de oaie. I-am pus si pe prietenii nostri pe lista destinatarilor mailului ( amirale te rog da-i mailul bunicului )” ;

“Trimite-mi pana la ora 10.00 PV  pe care vrei sa il depui pentru a verifica ce bazaconii ai bagat in el. Daca cumva ai bagat tampenia nelegala cu un singur vot pentru toti si cu introducerea de IMM si Societati in Colegiu, esti fiul ploii fara concurenta”

“Tot maine vor fi depus individual si in numele Colegiului plangeri pt nerespectarea mandatului si promovarea de actiuni impotriva intereselor UGIR 1903 cerandu-se anularea tuturor hotararilor de la Geoagiu care include si pe cea cu proiectul. In plus cred ca sunt pregatite vreo 3…4 plangeri la POSDRU”

“La ora asta esti ca si mancat lipsit de dreptul de a mai pune piciorul in UGIR1903 daca cumva in PV care vrei sa il depui pe blat maine la judecatorie ai trecut asa zisa modificare aprobata”

Asa cum era de asteptat Justitia a confirmat hotararea dumneavoastra de modificare a statutului prin decizia definitiva si irevocabila in dosarul nr: 32153/3/2011*de la Tribunalul Bucuresti

Stimati colegi, am crezut ca am inteles atunci disperarea grupului ocult care dorea sa monopolizeze sigla UGIR 1903 si am considerat ca nu trebuie ca si dumneavoastra ca nu trebuie sa amestecam imaginea UGIR 1903 cu actiunile si limbajul pe care vi l-am aratat .

L-am informat printr-o adresa oficiala , inregistrata la Administratia Prezidentiala a Romaniei cu nr. 3121/16.05.2013, pe domnul Consilier de stat Daniel Modoveanu ( prietenul lui Marius Opran) in legatura cu actiunile lui Marius Opran si a faptului ca in luna noimebrie 2011 prin votul aproape unanim al dumneavoastra ( 34 filiale judetene, 28 patronate si federatii patronale ), Consiliul National al UGIR 1903 a decis excluderea din UGIR  a lui Marius Eugen Opran , hotarare confirmata de instanta de judecata in mod definitiv si irevocabil in dosarul nr: 45685/3/2011 de la Tribunalul Bucuresti (Rezolutia Consiliului National este anexata).

Stimati colegi, nu v-as fi adresat aceasta scrisoare deschisa pe care o fac azi publica daca apartita in presa in ultimii doi ani a numelui lui Marius Opran, Daniel Moldoveanu si altii legate de afaceri cel putin dubioase care nu au nici o legatura cu miscarea patronala din Romania ( afacerea Microsoft, cazul Grebla, si altele ) nu ar aduce un prejudiciu grav miscarii patronale din Romania si UGIR 1903.

In mod absolut inexplicabil Marius Opran a reusit sa se infiltreze din nou in Consiliul Economic si Social European – CESE pe latura din partea societatii civile folosind in acelasi timp si calitatea de lider al UGIR 1903, cu care devenise incompatibil de la data inregistrarii ca membru din partea societatii civile.

Stimati colegi,

Cred ca faptul ca UGIR 1903 s-a detasat inca de la sfarsitul anului 2011 de Marius Opran , Vasile Stefanescu, Cazimir Ionescu a fost un fapt pozitiv pentru ca un patronat puternic , o voce credibila a mediului de afaceri din Romania nu poate fi construita pe afaceri dubioase sau ilegale sau pe grupuri de interese oculte. Cred ca patronatul trebuie sa fie grupul de interese legitim al unor domenii de activitate, ramuri de activitate sau ale economiei romanesti in general.

Cu cele mai bune sentimente al dumneavoastra coleg,

Conf. Univ. Dr. Ing. Ioan Cezar Coraci

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.