Totul despre Festivalul de Film de la Veneția

0

Festivalul de Film de la Veneția, care în acest an a selectat șase filme americane pentru concursul oficial, este o vitrină de prezentare cinematografică înainte de acordarea premiilor Oscar, a declarat pentru agenția France Presse (AFP) directorul său Alberto Barbera.

Acesta este obiectivul pe care Barbera l-a stabilit în urmă cu cinci ani, la începutul mandatului său, și anume, încercarea de a reda festivalului de la Veneția poziția pe care a ocupat-o întotdeauna la nivel internațional, a amintit criticul italian de film.

Actuala ediție a celui mai vechi festival de film din lume, care se încheie sâmbătă, a fost deschisă de filmul muzical „La La Land” al tânărului și promițătorului regizor american Damien Chazelle. Filmul, în care au roluri Emma Stone și Ryan Gosling, a încântat critica și se plasează printre favoritele la palmaresul din acest an, notează AFP.

Pentru americani, festivalul de la Veneția a devenit locul unde începe cursa pentru premiile Oscar, spune directorul Mostra, al cărui mandat a fost prelungit pentru încă patru ani.

Și acest obiectiv a fost realizat „cu ani de investiții, de muncă și cu un pic de șansă”, a adăugat el. Președintele juriului din acest an este britanicul Sam Mendes, al cărui prim film, „American Beauty” (1999), a primit premiul Oscar pentru regie.

„Faptul că, în ultimii trei ani, trei filme prezentate la Veneția au câștigat premii Oscar ne-a sprijinit în mod natural foarte mult”, recunoaște Alberto Barbera.

Hollywood-ul este, de asemenea, reprezentat anul acesta de filmul „Nocturn Animals”, al doilea din cariera designerului texan Tom Ford, precum și de povestea de dragoste și canibalism „The Bad Batch” realizată de Ana Lily Amirpour.

De asemenea, au mai fost prezentate un documentar despre originea lumii, al regizorului Terrence Malick, un film despre un copil supraviețuitor al unui naufragiu „The Light Between Oceans” de Derek Cianfrance și „Arrival”, o istorie science-fiction realizată de canadianul Denis Villeneuve.

Miercuri va fi prezentat mult așteptatul film „Jackie” al chilianului Pablo Larrain, despre biografia lui Jackie Kennedy, o producție americană candidată la Oscaruri, în care joacă actrița Natalie Portman.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.