Vosganian și Teodorescu, în cursa pentru Premiul Angelus

0

Cristian Teodorescu, autorul romanului „Medgidia, orașul de apoi”, și Varujan Vosganian (romanul „Cartea șoaptelor”) se numără printre finaliștii din acest an ai prestigiosului Premiu Literar al Europei Centrale „Angelus”, Polonia.

Potrivit unui comunicat al Polirom & Cartea Românească, transmis miercuri Agerpres, ceilalți autori selectați în etapa finală sunt: Hen Maciej și Janko Anna din Polonia, Sabaliauskaite Kristina și Slepikas Alvydas din Lituania, precum și Niaklajeu Uladzimir (Belarus).

Din 70 de romane înscrise în competiția pentru marele premiu, juriul a selectat, la începutul lunii august, în etapa semifinală, 14 titluri, printre care și romanele „Medgidia, orașul de apoi/ Medgidia, miasto u kresu”, traducere de Radoslawa Janowska-Lascar, și „Cartea șoaptelor/ Ksiega szeptow”, traducere de Joanna Kornas-Warwas.

Gala de decernare a Premiului Literar „Angelus” — cea mai importantă distincție în domeniul creației de proză pentru un volum tradus în limba polonă — va avea loc sâmbătă, 15 octombrie, la Capitol, Wroclaw, câștigătorul urmând a fi recompensat cu un premiu în valoare de 150.000 zloți și o statuetă realizată de artista Ewa Rossano.

În cadrul Galei va fi decernat și Premiul special al cititorilor „Natalia Gorbaniewska”, dar și Premiul pentru Traducere.

Potrivit Polirom, cititorii pot vota unul dintre cele șapte titluri finaliste, accesând site-ul www.angelus.com.pl.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.