Dragnea, scrisoare deschisă către Cioloș!

0

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, i-a trimis o scrisoare deschisă premierului Dacian Cioloş în care îi cere să prezinte ”de urgenţă” în faţa camerelor reunite ale Parlamentului un raport privind situaţia economică reală a ţării, inclusiv nivelul de colectare a taxelor, deficitul bugetar, deficitul de cont curent, deficitul comercial şi creşterea economică estimată care stă la baza execuţiei bugetare.

„Domnule Prim Ministru, în ultima perioadă au apărut în spaţiul public mai multe semnale alarmante privind intenţia Guvernului de a lua o serie de măsuri îngrijorătoare, cum ar fi plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, majorarea taxelor pentru cei cu activităţi independente prin schimbarea radicală a Codului Fiscal”, arată Dragnea în scrisoarea adresată premierului Cioloş.

Preşedintele PSD subliniază că se opune categoric acestor măsuri, pe care le consideră ”extrem de dăunătoare şi contrare acţiunilor care ar trebui întreprinse pentru relansarea activităţii economice din România”.

„Mai mult decât atât, există o întrebare chiar mai îngrijorătoare decât cele de mai sus: Intenţia Guvernului de a lua astfel de măsuri are cumva la bază o înrăutăţire a indicatorilor economici în ţara noastră? Din acest motiv, vă rog să prezentaţi de urgenţă în faţa camerelor reunite ale Parlamentului un raport privind situaţia economică reală a ţării, inclusiv nivelul de colectare a taxelor, deficitul bugetar, deficitul de cont curent, deficitul comercial şi creşterea economică estimată care stă la baza execuţiei bugetare”, adaugă Liviu Dragnea.

În opinia liderului PSD, este absolut necesară o poziţie clară din partea premierului cu privire la intenţiile reale ale Guvernului, întrucât informaţiile contradictorii care vin, în mod direct sau indirect, din partea membrilor executivului generează confuzie şi îngrijorare în rândul investitorilor, salariaţilor şi al tuturor celorlalţi cetăţeni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.