Obama insistă să închidă centrul de la Guantanamo

0

Președintele american Barack Obama a insistat joi asupra dorinței sale de a închide centrul de detenție de la Guantanamo, în timp ce Donald Trump s-a angajat că în caz că va fi ales președinte va umple închisoarea cu „indivizi murdari”, relatează AFP.

„Nu sunt gata să renunț” la închiderea Guantanamo, a cărei existență este utilizată ca „instrument de recrutare de către organizațiile teroriste”, a declarat Barack Obama în cadrul unui summit regional din Laos.

Președintele american încearcă din 2009 să închidă această închisoare controversată care a fost înființată după atentatele de la 11 septembrie 2001.

Pentagonul a anunțat în august că au mai rămas 61 de deținuți în centrul de detenție deschis într-o bază navală americană în Cuba de către președintele George W. Bush pentru a-i aduna pe deținuții din „războiul împotriva terorismului”.

În total, 780 de deținuți au trecut prin închisoarea de la Guantanamo, majoritatea suspecți de terorism capturați după atentatele de la 11 septembrie 2001 și deținuți fără proces ani de zile, ceea ce a suscitat numeroase condamnări internaționale, notează AFP.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.