Șoferul lui Putin nu a murit în accidentul din Moscova

Imagini terifiante în plin centrul Moscovei: un accident de circulaţie a devenit viral pe internet după ce s-a menţionat greşit că în coliziune a fost implicată limuzina preşedintelui Putin, iar şoferul preferat al liderului de la Kremlin şi-ar fi pierdut viaţa. Cum stau lucrurile în realitate, aflăm de la corespondentul Ştirilor TVR, Liviu Iurea.

Camerele de supraveghere din apropiere au surprins impactul dintre cele două maşini. Vinovat este şoferul de la bordul autoturismului Mercedes care, conducând cu viteză peste limita admisă şi pe contrasens, s-a izbit frontal cu un BMW de culoare neagră. Şoferul Mercedesului a fost grav rănit, însă a scăpat cu viaţă. Şi-a pierdut viaţa bărbatul de la volanul autoturismului BMW din garajul Consiliului Federaţiei – camera superioară a Parlamentului.

Accidentul rutier ar fi fost unul obişnuit, ca multe altele care au loc frecvent în capitala rusă, dacă una dintre maşini nu ar fi avut statut special.

Ştirea accidentiului de acum cinci zile a fost preluată de presa internaţionala într-un mod cât se poate de eronat. În relatările poliţiei moscovite s-a spus doar că autoturismul implicat în accident era pe inventarul parcului de maşini aparţinând administraţiei prezidenţiale. La volan, într-adevăr, era unul dintre cei mai expertimentaţi şoferi, în vârstă de 69 de ani, dar în niciun caz nu era şoferul personal al lui Vladimir Putin.

Preşedintele rus era pe 2 septembrie în China, la summit-ul G 20. El are la dispoziţie câteva limuzine blindate marca Mercedes, iar şoferii, care se schimbă periodic – sunt ofiţeri ai Serviciului de Pază al Preşedintelui.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.