Zeci de cazuri de infecție cu virusul West Nile

Aproximativ 40 de cazuri de infecție cu virusul West Nile, dintre care 4 s-au soldat cu decese, au fost înregistrate în țara noastră din luna mai până pe 31 august.

Potrivit unei informări a Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile publicate pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică, numărul cazurilor înregistrate în această perioadă depășește numărul total de îmbolnăviri din anul 2015.

Sursa citată arată că cele mai multe cazuri — 14 — au fost înregistrate la persoane cu vârste cuprinse între 70 — 79 de ani, câte 7 îmbolnăviri fiind la persoanele cu vârste între 50 — 59 de ani, 60 — 69 de ani și cu vârste mai mari sau egale cu 80 de ani.

Cazurile de infecție cu West Nile provin din județele Mureș, Iași, Neamț, Galați, Dolj, Prahova, Dâmbovița, Giurgiu, București, Ilfov, Ialomița, Brăila, Tulcea.

Medicii recomandă populației să evite expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi, să utilizeze substanțe chimice repelente de țânțari, să împiedice pătrunderea insectelor în casă (plase de protecție), să asigure desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor, să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.