Marele Premiu al Galei Tânărului Actor-Hop

0

Premiul „Ștefan Iordache”, Marele Premiu al Galei Tânărului Actor – HOP, a fost acordat vineri seară, în Gala de închidere, actorului Alexandru Voicu, în vârstă de 23 de ani, absolvent în 2015 al UNATC, la clasa conf. univ. dr. Doru Ana.

Alexandru Voicu a prezentat la proba individuală monologul „Marele mecanism”, adaptare după „Hamlet” de William Shakespeare.

Premiul i-a fost înmânat de președintele UNITER și directorul general al Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București, actorul Ion Caramitru.

Sora lui Ștefan Iordache, Ileana, i-a oferit lui Alexandru Voicu și volumul „Regele scamator — Ștefan Iordache”, scris de Ludmila Patlanjoglu.

„Mulțumesc pentru cinste și încredere. Sper să nu dezamăgesc”, a spus Alexandru Voicu.

Marele Premiu al Galei, Premiul „Ștefan Iordache”, se acordă în memoria marelui artist, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediții ale Galei HOP, un mare apropiat al acestui eveniment și al susținerii tinerilor la început de carieră. Dacă inițial, începând cu ediția 2009, acesta a fost acordat pentru cel mai bun actor la secțiunea individual, începând din anul 2013, organizatorii Galei au decis ca Premiul „Ștefan Iordache” să devină Marele Premiu al Galei.

Alexandru Voicu a mai câștigat și Premiul „1/10 pentru FILM la TIFF”, distincție prin care regizorul și producătorul de film Tudor Giurgiu acordă unuia dintre concurenții Galei HOP șansa de a face parte din programul „10 pentru FILM la TIFF”, precum și Premiul „Vox Maris”, oferit de gazda galei, care constă într-un sejur de o săptămână în cadrul complexului în stagiunea estivală viitoare.

„Dacă am avut o experiență extraordinară în aceste zile să știți că a fost această senzație că nebunia e contagioasă. Ați făcut gestul de a fi prezenți lângă tinerii noștri colegi. Este un lucru foarte important, credeți-mă. Este singurul lucru pe care-l putem face pentru ei, să ne simtă alături. Vreau să le mulțumesc tinerilor actori pentru curajul, pentru efortul imens și pentru că ne dau speranța că tot acest efort din jurul lor nu este de prisos”, a declarat directorul artistic al Galei HOP, Miklos Bacs, la festivitatea de premiere.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.