Erdogan continuă arestările în Turcia!

0

Poliția turcă a arestat sâmbătă un jurnalist influent și pe fratele său, profesor universitar, în cadrul anchetei lansate după tentativa de lovitură de stat din 15 iulie.

Scriitor și fost redactor-șef al cotidianului Taraf, Ahmet Altan și fratele său, profesorul Mehmet Altan, au fost arestați sâmbătă dimineață de poliția antiteroristă la Istanbul, a anunțat agenția de presă proguvernamentală turcă Anadolu.

Cei doi vor fi interogați în legătură cu afirmațiile făcute, în ajunul tentativei de puci de la jumătatea lunii iulie, la canalul de televiziune Can Erzincan (închis deja de autoritățile turce), apropiat imamului Fethullah Gulen care trăiește din 1999 în exil în SUA. Emisiunea în cauză era moderată de jurnalistul Nazli Ilicak, încarcerat la rândul său de la sfârșitul lunii iulie.

Ahmet Altan a lucrat timp de mai mulți ani pentru cotidianele Hurriyet și Milliyet, înainte de a fonda, în 2007, publicația de opoziție Taraf, al cărei redactor-șef a fost până la demisia sa, în 2012.

După evenimentele din 15 iulie, Turcia a arestat peste 100 de jurnaliști. Unii dintre ei sunt cunoscuți pentru activismul de stânga și nu pentru faptul că ar împărtăși opiniile lui Gulen, considerat de președintele Recep Tayyip Erdogan ca fiind organizatorul tentativei de lovitură de stat.

Turcia se află pe locul 151 din 180 în cel mai recent clasament mondial al libertății presei realizat de organizația ‘Reporteri fără frontiere’.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.