Ponta are voie să dea declarații și să părăsească țara!

0

Victor Ponta rămâne sub control judiciar, dar magistrații au modificat condițiile. Potrivit România TV, fostul premier poate să dea declarații presei și să părăsească țara. Decizia a fost luată după o zi de deliberări.

Ponta s-a prezentat vineri dimineață, în jurul orei 9.00, la Instanța supremă, unde s-a judecat procesul în care el cere ridicarea controlului judiciar. În sala de judecată, avocatul său i-a solicitat judecătorului o pauză pentru a putea studia dosarul de urmărire penală întocmit de procurorii DNA. Magistratul a fost de acord, iar ședința de judecată a fost amânată pentru ora 13.00. După câteva minute petrecute în arhiva Secției penale, Ponta s-a deplasat la Poliție. El a revenit, în jurul orei 12,00, la Instanța supremă.

„Voi da o declarație în fața judecătorilor, astfel încât ceea ce le spun să vă pot spune și dumneavoastră”, a spus Ponta la întoarcerea la Înalta Curte.

Întrebat de jurnaliști ce ar avea de spus, Ponta a replicat: „Tot! Veți fi foarte uimiți”.

Fostul premier a contestat măsura controlului judiciar impusă împotriva lui în dosarul în care a fost pus sub acuzare de procurorii DNA Ploiești.

Victor Ponta este urmărit penal de procurorii DNA Ploiești într-un nou dosar, în care este acuzat de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și complicitate la infracțiunea de spălare de bani.

Victor Ponta a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile într-un dosar în care este acuzat că a primit 220.000 de euro pentru a pune pe liste electorale un om de afaceri în 2012. Cu banii repectivi, Victor Ponta ar fi organizat vizita în România a unui lider politic străin.

Procurorii DNA îl acuză pe Victor Ponta că în 2012 a beneficiat beneficiat de o sumă de bani (220.000 de euro) de la un om de afaceri (Sebastian Ghiţă) pentru a-l pune pe un loc eligibil pe listele electorale. Cu aceşti bani ar fi fost organizată vizita în România a unui important lider politic din străinătate (Tony Blair). Ulterior, Sebastian Ghiţă a fost pus pe listele electorale PSD şi a fost ales deputat de Prahova.

Procurorii acuză că primirea de bani pentru nominalizarea pe listele electorale a unor persoane este folos necuvenit pentru Victor Ponta, cel care are puterea de decizie asupra listelor electorale din poziţia de preşedinte de partid.

Victor Ponta este acuzat de folosirea influenţei şi complicitate la spălare de bani.

Pedeapsa pentru folosirea influenţei se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.