Predictibilitatea fiscală, esențială în stimularea investițiilor!

0

Predictibilitatea fiscală este esențială în stimularea investițiilor și, implicit, a economiei, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, la Bratislava în cadrul ECOFIN, unde s-a discutat, printre altele, despre lupta împotriva evaziunii fiscale, conform unui comunicat de presă remis, sâmbătă Agerpres.

„Consider că, pentru a avea o abordare eficientă pentru combaterea evaziunii fiscale, este nevoie de accelerarea schimbului de informații atât la nivelul UE, cât și intern, între instituțiile implicate. De asemenea, predictibilitatea fiscală este esențială în stimularea investițiilor și, implicit, a economiei”, a spus Dragu, potrivit comunicatului Ministerului Finanțelor Publice.

Conform documentului, miniștrii de Finanțe din Uniunea Europeană au discutat, în cadrul ECOFIN, despre instrumente suplimentare pentru a reduce incertitudinea fiscală astfel încât investițiile interne și cele străine directe să nu fie afectate.

„Astfel, pentru creșterea certitudinii, UE are în vedere continuarea armonizării reglementărilor transfrontaliere privind impozitarea, reguli de impozitare și acorduri de preț în avans obligatorii, pregătirea funcționarilor din administrațiile fiscale pentru a putea face față noilor provocări globale, precum și programe de conformare și cooperare. Pe agenda ECOFIN s-au aflat și teme legate de viitorul politicii economice în cadrul Uniunii Europene. A fost discutat planul de investiții pentru Europa, mai exact aspecte legate de evaluarea implementării primilor doi piloni și următorii pași”, se arată în comunicat.

MFP precizează că la nivelul României, există un prim contract în valoare de 15 milioane de euro încheiat între Banca Europeană de Investiții și Agricover IFN pentru sprijinirea IMM-urilor din sectorul agricol. În plus, România este inclusă în două operațiuni regionale FEI cu instituții financiar-bancare.

În marja ECOFIN, ministrul Anca Dragu s-a întâlnit, la Bratislava, cu omologul său german, Wolfgang Schauble.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.