Târguri, ateliere și vernisaje la MNȚR

Târguri de meșteri, ateliere și vernisaje au loc, de sâmbătă până pe 23 septembrie, la Muzeul Național al Țăranului Român (MNȚR), în cadrul evenimentului „Primenire”.

Sâmbătă și duminică, de la Târgul Galeriei de Artă Țărănească, vizitatorii pot cumpăra o gama largă de articole din această galerie, dar și aduse de meșteri populari din întreaga țară: cămăși, poale, catrințe, fote, ii, marame, podoabe, fețe de pernă și de masă, ploști, ulcioare, căni, farfurii, linguri, instrumentele muzicale și icoane.

Marți va avea loc conferința „Brâncuși — semnificațiile unei revoluții”. Pe 14 septembrie vizitatorii vor putea admira veșminte țărănești și vizita Biserica din Bejan, expusă în curtea instituției muzeale.

În intervalul 16-18 septembrie se va desfășura Târgul Iconarilor și al Meșterilor Cruceri, prilej cu care vor avea loc ateliere de pictură de sticlă, pe lemn și de sculptură în lemn.

Pe 22 septembrie este programat vernisajul expoziției de fotografie „Drumul oii, ultimul episod? 300 de oi, 100 de zile, 1.400 km”. Pe 23 septembrie va avea loc vernisajul expoziției „Arta trecerii II”, când vor fi prezentate obiecte din colecția muzeului ce fac trimitere la riturile de trecere. Nu în ultimul rând, pe 23 septembrie va avea loc un concert al tarafului din Gorj.

Totodată, prin evenimentul „Primenire”, MNȚR susține campania de subscripție publică pentru achiziționarea sculpturii „Cumințenia Pământului” a lui Brâncuși.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.