Cameron a demisionat din Parlament!

0

Fostul premier britanic David Cameron urmează să demisioneze din Parlament, ceea ce va conduce la organizarea de alegeri anticipate pentru mandatul din Witney, în Oxfordshire, relatează BBC News.

Cameron a demisionat din funcţia de premier în urma referendumului din iunie prin care britanicii au decis ca Regatul Unit să iasă din Uniunea Europeană (UE) şi a fost înlocuit de Theresa May.

El a anunţat iniţial că îşi va duce la capăt mandatul de parlamentar, până la următoarele alegeri generale.

Cameron, în vârstă de 49 de ani, reprezintă Witney din 2001. El a devenit lider în Partidul Conservator în 2005, iar începând din 2010 a deţinut, timp de şase, ani funcţia de premier.

A fost o „mare onoare” să reprezinte Witney, a declarat Cameron, în circumscripţia sa.

Însă a apreciat că îi va fi dificil să rămână un membru al Parlamentului fără funcţie în Guvern fără să devină totodată „o distragere mare şi o mare diversiune” de la activitatea noului Guvern.

El a negat că acest anunţ are legătură cu reforma profundă a învăţământului promisă de Guvernul May, o politică pe care el a respins-o pe când era premier.

Cameron a precizat că momentul în care face acest anunţ – după o perioadă de reflecţie, în vară – este doar o coincidenţă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.