Euro Insol a scos din insolvență Servtrans Invest S.A.

0

 Prin hotararea pronuntata la data de 09.09.2016, Tribunalul Bucuresti a admis cererea administratorului judiciar Euro Insol  si a dispus inchiderea procedurii de reorganizare judiciara fata de Servtrans Invest S.A..

In data de 15.07.2011, instanta a deschis procedura insolventei fata de Servtrans Invest S.A. si a desemnat Euro Insol administrator judiciar. Servtrans Invest este al treilea operator feroviar de transport marfa dupa GFR S.A. si CFR Marfa S.A..

In anul 2010, cu un an anterior deschiderii procedurii, societatea a inregistrat o pierdere de 36 milioane de lei, identica cu pierderea inregistrata in anul 2009. Dupa deschiderea procedurii insolventei, la masa credala a societatii s-au inregistrat peste 100 de creditori, totalizand creante de 175 milioane lei.

Imediat dupa deschiderea insolventei au fost denuntate 22 de contracte comerciale la care tarifele de transport erau sub pretul de cost si au fost reduse cheltuielile de exploatare.

In martie 2013, judecatorul-sindic a confirmat planul de reorganizare a Servtrans Invest S.A., plan intocmit de Euro Insol. Pe parcursul reorganizarii, Servtrans Invest a reusit sa plateasca, atat creditorii inscrisi la masa credala, cat si datoriile curente, la acest moment fiind la zi cu toate obligatiile catre bugetul de stat. Dupa 3 ani de reorganizare, Servtrans Invest S.A. iese din insolventa intarita, pe profit si fara datorii, fiind redata in circuitul civil ca o companie viabila si eficienta.

Dupa Hidroelectrica, Servtrans Invest este a doua mare companie la care Euro Insol a reusit sa finalizeze cu succes procedura insolventei in anul 2016.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.