Serena Williams şi Simone Biles, dopate la Olimpiadă?

0

Un grup de hackeri ruşi, numit Fancy Bear, a spart baza de date a Agenţiei Mondiale Antidoping şi susţine că mai multor sportivi din Statele Unite ale Americii li s-a permis să concureze dopaţi la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro.

Potrivit informaţiilor preluate de Gazzetta dello Sport, multipla campioană olimpică  Simone Biles ar fi folosit certificate medicale false în august 2016 pentru a trece peste controlul antidoping de la JO 2016, deşi ar fi consumat substanţa metilfenidat. De asemenea, pe lista hackerilor apare şi Serena Williams, care ar fi consumat substanţele interzise oxicodonă, hidromorfonă, metilprednisolonă şi prednison în 2010, 2014 şi 2015.

„După ce am analizat baza de date, am ajuns la concluzia că zeci de atleţi au fost testaţi pozitiv înaintea şi pe parcursul Jocurilor Olimpice. Medaliaţii cu aur de la Jocurile Olimpice de la Rio au folosit substanţe interzise justificate prin certificate din care reieşea faptul că erau de fapt unele cu rol terapeutic. Cu alte cuvinte, li s-a permis să se dopeze. Va urma…”, spun cei de la Fancy Bear.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.