Zeci de cazuri de infecție cu virusul West Nile

0

Numărul cazurilor de infecţie cu virusul West Nile, transmis prin înţepătură de ţânţar, a ajuns în acest sezon la 58, fiind aproape dublu faţă de cel din 2015, când s-au înregistrat 32 de cazuri, potrivit unei statistici a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibie (CNSCBT).

Astfel, în sezonul 2016, 1 mai – 9 septembrie, au fost înregistrate 58 de cazuri de infecţie West Nile (din care cinci decese), depăşind numărul total de cazuri din anul precedent, când au fost 32 de cazuri (cu un deces).

Între cele 58 de cazuri din 2016, au fost înregistrate şi cinci decese, dintre care două în judeţul Ialomiţa, unul în judeţul Iaşi, unul în judeţul Mureş şi unul în Capitală.
Cele mai multe cazuri, 20, au fost înregistrate în grupa de vârstă 70-79 de ani, câte nouă la grupele 60-69 de ani şi peste 80 de ani.

Alte şase cazuri au fost la grupa de vârstă 50-59 de ani, cinci la grupa 40-49 de ani, câte patru la grupele 20-29 ani şi 30-39 de ani şi un caz la grupa 15-19 ani.

Potrivit CNSCBT, 27 dintre persoanele infectate în sezonul 2016 cu virusul West Nile sunt de sex masculin, iar 31 de sex feminin.

Medicii recomandă, în continuare, populaţiei evitarea expunerii la ţânţari, prin purtarea de îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; utilizarea substanţelor chimice repelente pentru ţânţari; împiedicarea pătrunderii ţânţarilor în casă, cu ajutorul plase de protecţie; asigurarea desecării băltirilor de apă din jurul gospodăriilor; îndepărtarea recipientelor de apă stătută şi a gunoiului menajer.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.