Fundația Trump, anchetată de procurorul general!

0

Procurorul general al statului american New York a deschis o anchetă cu privire la modul în care Fundaţia Trump, o organizaţia non-profit ce aparţine candidatului republican Donald Trump, respectă legislaţia privind actele caritabile, scrie agenţia de ştiri Dpa.

„Interesul meu în această chestiune este în calitatea mea de autoritate de reglementare a organizaţiilor non-profit din statul New York. Am fost preocupat de faptul că Fundaţia Trump este posibil să se facă responsabilă de anumite nereguli din acest punct de vedere”, a declarat procurorul general al statului New York, Eric Schneiderman, pentru postul de televiziune CNN.

Schneiderman a fost ales în funcţie actuală din poziţia de politician democrat.

Ancheta a fost deschisă în urma mai multor dezvăluiri ale presei privind activităţile fundaţiei, inclusiv un material publicat de cotidianul The Washington Post care devoala faptul că Trump nu a mai făcut donaţii către fundaţia sa din anul 2008. Cotidianul a mai relatat că fundaţia a cheltuit 20.000 de dolari pentru a cumpăra un tablou de 1.8 metri înălţime care îl înfăţişa pe Donald Trump.

De asemenea, în 2013, fundaţia ar fi donat 25.000 de dolari către procurorul general din Florida, care se pregătea să deschidă o anchetă privind presupuse fraude comise de Universitatea Trump, însă ulterior a renunţat să mai iniţieze acţiuni în acest sens. Candidatul republican a negat orice legătură între bani şi procurorul general.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.