Transportatorii blochează joi Bucureștiului!

0

Sute de camioane, autocare şi taxiuri au început să se adune în Piaţa Victoriei joi dimineaţă, în cadrul unui protest legat de nemulţumirile privind valoarea poliţei RCA. Sindicaliştii spun că deşi Guvernul a emis, miercuri, o ordonanţă de urgenţă privind îngheţarea tarifelor RCA pentru următoarele 6 luni, transportatorii vor să ştie şi valoarea la care acestea vor fi îngheţate, iar aceasta să rămână şi în continuare, nu doar pentru jumătate de an, o bază de calcul care să fie de referinţă pentru companiile de asigurări.

Sute de camioane autocare şi taxiuri se aflau în Piaţa Victoriei încă de la ora 8.00, deşi protestul este programat să înceapă la ora 9.00 şi este autorizat până la ora 15.00

„Presiunea transportatorilor a fost uriaşă. Anunţul privind cele 2 puncte din ordonanţa de urgenţă aprobată ieri de guvern nu este suficient. Transportatorii vor să ştie exact la ce valoare va ajunge poliţa RCA pentru fiecare categorie de vehicul. Aşteptăm să se trezească guvernanţii şi ASF să vină la discuţii. Spre deosebire de Parlament, care a aceptat tariful de referinţă, Guvernul nu l-a acceptat decât pe 6 luni. Noi vrem să rămână un principiu de drept, o bază de calcul la care să se raporteze asigurătorii şi ca jaful la care au fost supuse piaţa de transport şi persoanele fizice să nu se mai întâmple. Nu vrem să avem surprize în următoarele 30 de zile petru că zilele curg şi almentul în transporturi continuă”, a declarat, la România TV, Augustin Hagiu, președintele Federației Operatorilor Români de Transport (FORT).

La protestul autorizat până la ora 15.00 vor veni transportatori din peste 20 de judeţe. Traficul va fi închis pe ruta Piaţa Presei – Şoseaua Kiseleff – Piaţa Victoriei, însă există riscul ca blocajul să fie mult mai mare, întrucât toţi participanţii care nu vor merge în faţa Guvernului vor rula cu viteze de 20 km/h. Sute de camioane din provincie intră în Bucureşti pe Autostrada Bucureşti – Piteşti şi pe DN 1.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.