Marea Britanie nu vrea vize după ieșirea din UE!

0

Ministrul britanic de externe, Boris Johnson, a declarat joi în Italia, la Florența, că țara sa nu dorește ca odată ce va părăsi Uniunea Europeană să se introducă obligativitatea vizelor în relația cu statele blocului comunitar.

„Niciodată nu vom putea lua în considerare ideea introducerii vizelor. Dorim să avem cât mai multe acorduri pentru călătorii fără vize”, a spus șeful diplomației britanice după o întâlnire cu omologul său italian, Paolo Gentiloni.

Pe de altă parte, Johnson a mai menționat în fața presei după această întâlnire că este nevoie de ‘claritate’ și „termene precise” în procesul ce privește Brexitul (ieșirea din UE). El a adăugat că important este ca toate țările să iasă câștigătoare în urma situației create după referendumul din 23 iunie, când britanicii au votat majoritar pentru părăsirea blocului comunitar.

La rândul său, ministrul Paolo Gentiloni a apreciat că va fi necesar „să se găsească o modalitate pentru ca Marea Britanie să rămână un partener activ al UE”. El s-a declarat totodată „convins” că la negocierile privind condițiile retragerii Marii Britanii din UE se vor putea găsi „soluții utile și satisfăcătoare atât pentru Marea Britanie cât și pentru UE”.

Presa britanică a scris săptămâna aceasta că în prezent Comisia Europeană ar lucra la un proiect prin care să se impună o taxă cetățenilor britanici care vor dori să viziteze UE după ce Marea Britanie va ieși din blocul comunitar.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.