Totul despre Festivalul de Film de la Toronto

Comedia muzicală „La la Land” a realizatorului american Damien Chazelle, cu Ryan Gosling și Emma Stone, a câștigat duminică „People’s Choice Award” (Premiul publicului) la cea de-a 41-a ediție a Festivalului internațional de film de la Toronto (TIFF), premiu care îi deschide calea către prestigiosul Oscar, potrivit EFE și AFP.

Filmul prezintă idila dintre un tânăr pianist de jazz (Sebastian) și o actriță (Mia) și aduce un omagiu unor clasici ai genului precum „Singing in the Rain” (1952) și „Grease” (1978) sau „Bringing Up Baby” (1938) și „Top Hat”.

Cele două staruri, deja reunite în 2011 în comedia romantică „Crazy, stupid, love”, cântă și dansează în acest film, iar secvențele de dans amintesc de celebrul cuplu Fred Astaire și Ginger Rogers. De la vizionarea sa în premieră la Festivalul Internațional de Film de la Veneția, „La La Land” a fost comparat cu legendarul film „Singing in the Rain” (Cântând în ploaie).

În cadrul aceluiași festival, în care s-au proiectat circa 400 de filme, pelicula „Jackie” a regizorului chilian Pablo Larraín a obținut „Platform Prize”. În acest film despre Jacqueline Kennedy, soția fostului președinte american John F. Kennedy, rolul principal este interpretat de Natalie Portman.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.