ANAF nu va mai bloca toate conturile debitorului!

0

Persoanele care au datorii restante la Fisc nu vor mai avea toate conturile blocate pentru recuperarea creanței, ci doar un singur cont și numai pentru suma aferentă restanței, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

„Propunem o măsură extrem de importantă privind poprirea electronică. Am primit nenumărate mesaje ca ministru al Finanțelor de la nenumărați oameni cărora li s-au blocat conturile și nu numai un cont, ci mai multe sau toate, și pentru sume care depășeau suma datorată ANAF. Luăm această măsură prin care se va bloca un singur cont și de valoarea datoriei către ANAF’, a declarat miercuri ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

Potrivit acesteia, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) dezvoltă, în prezent, o aplicație în acest scop, astfel încât să blocheze un singur cont care să acopere valoarea creanței respective, iar deblocarea să se producă mult mai rapid decât în prezent.

Propunerea se regăsește într-un proiect de act normativ,care conține mai multe măsuri de simplificare atât pentru persoane fizice cât și pentru cele juridice.

Documentul prevede, printre altele, transmiterea online către instituțiile publice beneficiare a adeverințelor de venit și certificatelor de atestare fiscală, respectiv introducerea unui regim special de TVA pentru agricultori.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.