„Ciocâlteul lui Brâncuși”, expus la Craiova

‘Ciocâlteul lui Brâncuși’, un portret al marelui sculptor, realizat din cuie și ață, prin tehnica string art, de către o echipă de patru tineri artiști, membri ai comunității ‘Cufir’, a fost expus, marți, la Craiova, la Muzeul de Artă și la Electroputere Mall.

Rareș Mateescu, unul dintre cei patru inițiatori ai proiectului ‘Ciocâlteul lui Brâncuși’, a precizat că opera are o înălțime de 2 metri și o lățime de 1,30 metri și a fost realizată din 7.000 de cuie și 20 km de ață.

„Facem parte din comunitatea Cufir, care promovează string art-ul în România, o tehnică din secolul al XIX-lea, dezvoltată de către o profesoară pe matematică care a dorit să le explice elevilor cum se văd în spațiu figurile tridimensionale. Pe lângă faptul că noi am donat prin SMS pentru Cumințenia Pământului, am zis să facem ceva pentru a arăta că tinerii pot să ducă un proiect la bun sfârșit. Ne-am decis să facem chipul lui Brâncuși într-o operă de 2/1,30 metri, iar denumirea de „Ciocâlteul lui Brâncuși” am dat-o după ce am găsit un sinonim pentru cui care nu suna tocmai bine: ciocâlteu este un cui de lemn care se folosește la a fixa jugul la proțapul carului, un sinonim din zona Hobiței. Am început să creionăm opera la Hobița, în urmă cu trei săptămâni și am început să batem cuiele la „Masa Tăcerii”, urmând ca ața să o finalizăm la Coloana Infinitului”, a spus Rareș Mateescu.

Andrei Mimiș, un alt artist care a lucrat la acest portret, a afirmat că lucrarea a fost pentru cei patru tineri o provocare atât în ceea ce privește dimensiunile, fiind cel mai mare tablou realizat de ei până acum, cât și în ce privește complexitatea tabloului, care are mai multe umbre, penumbre.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.