Focare de rujeolă, în comunitățile de copii romi

0

Cele 124 de cazuri de rujeolă la copii, raportate în acest an la nivelul județului Bistrița-Năsăud, provin din rândul unor comunități de romi nomazi, originari din județul Arad, cele mai multe fiind înregistrate la bebeluși cu vârsta de până la un an, potrivit datelor comunicate de către șeful adjunct al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bistrița-Năsăud, Doina Petri.

Din total, 55 de cazuri au apărut în comuna Petru Rareș, situată la granița cu județul Cluj, 14 în comuna Parva, iar 55 au fost răspândite în mai multe localități.

Dintre îmbolnăviri, cele mai multe s-au produs în luna martie, episodul epidemic continuând până în luna iunie. Ulterior, au mai fost înregistrate două cazuri de rujeolă la sfârșitul lunii august.

Potrivit directorului adjunct al DSP Bistrița-Năsăud, medicii de familie au reușit să țină sub control epidemia de rujeolă asrfel încât aceasta să nu ajungă în comunitate, dar nu i-au putut împiedica pe romii nomazi să se stabilească în alte localități sau chiar să părăsească țara.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.