Violențe în Carolina de Nord, după un nou abuz al poliției!

0

Un protestatar a fost împușcat miercuri și a decedat ulterior la spital, în a doua noapte de proteste violente în orașul Charlotte din statul american Carolina de Nord, după ce un polițist a ucis un suspect de culoare, transmit agențiile de presă internaționale. Guvernatorul statului american Carolina de Nord a decretat stare de urgență.

Guvernatorul statului american Carolina de Nord a decretat stare de urgență miercuri în urma violențelor care au continuat în a doua noapte la Charlotte, unde o persoană rănită de un glonț se află „în stare critică”

Șeful poliției din Charlotte, Kerr Putney, nu a identificat victima de miercuri și nu a afirmat explicit că aceasta participa la proteste.

Poliția a folosit miercuri noaptea gloanțe de cauciuc și gaze lacrimogene împotriva câtorva sute de manifestanți, în centrul orașului.

Violențele au izbucnit la Charlotte marți noaptea, după ce un polițist — tot de culoare — a împușcat mortal un bărbat în vârstă de 43 de ani, în timpul unei misiuni pentru arestarea unui suspect.

Keith Lamont Scott, care nu era persoana căutată, se afla într-o mașină din parcarea unui imobil și era în posesia unei arme de foc, potrivit poliției. În schimb, apropiații săi afirmă că el nu avea decât o carte în mână. Polițiștii au explicat că au deschis focul deoarece s-au simțit amenințați de Scott după o altercație. Brentley Vinson, cel care ar fi tras glonțul fatal, a fost suspendat din funcție pe durata anchetei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.