CA al Hidroserv propune un administrator judiciar

Share:

Consiliul de Administrație al Hidroserv a agreat, vineri, de principiu, intrarea în insolvență a companiei și a propus Casa de Insolvență Transilvania drept administrator judiciar, au declarat, pentru Agerpres surse din cadrul companiei.

„Consiliul de Administrație al companiei a agreat de principiu, în unanimitate, să propună intrarea în insolvență a companiei, iar administrator judiciar va fi propusă Casa de Insolvență Transilvania. Hotărârea Consiliului de Administrație nu a fost publicată încă, dar cel mai probabil acest lucru se va întâmpla săptămâna viitoare”, au spus sursele menționate.

Următoarea ședință a Consiliului de Administrație este programată pentru miercuri, 28 septembrie.

Vineri, Consiliul de Administrație al Hidroserv, filiala de servicii și mentenanță a Hidroelectrica, a analizat, din nou, intrarea în insolvență a companiei. Aceasta după ce, în cursul lunilor august și septembrie, au avut loc discuții din ce în ce mai dese pe tema posibilei insolvențe a Hidroserv.

Inițial, s-a discutat ca Euro Insol să fie propusă drept administrator judiciar, însă firma condusă de Remuz Borza ar fi fost incompatibilă, întrucât are aceeași funcție la UCM Reșita, principalul creditor al Hidroserv.

Remus Borza a fost și administratorul Hidroelectrica, societatea-mamă a Hidroserv, în perioada 2012-2016, cât timp producătorul de energie a fost în insolvență.

Vineri, sindicatul Hidro Olt a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că directoratul Hidroelectrica face presiuni, prin reprezentanții săi în Consiliul de Administrație al Hidroserv, pentru intrarea în insolvență a companiei de servicii, punând astfel în pericol siguranța sistemului energetic național.

Liderii sindicali au transmis o adresă primului-ministru al României și ministrului Energiei, în care au cerut demiterea membrilor Directoratului Hidroelectrica, pe motiv că, urmărind maximizarea profitului Hidroelectrica, aceștia au redus programul de lucrări pe care ar fi trebuit să le facă Hidroserv, filiala de servicii și mentenanță a producătorului de energie.

„Solicităm demiterea de urgență a membrilor Directoratului Hidroelectrica și membrilor CA (al Hidroserv — n.r.), care sunt și salariați ai Hidroelectrica SA, și înlocuirea lor cu persoane din afara acesteia. Prin aceasta, viitorul CA nu va mai putea fi suspectat că dorește maximizarea profitului SC Hidroelectrica prin reducerea aberantă a lucrărilor de mentenanță, periclitând astfel siguranța funcționării în condiții de siguranță a Hidroelectrica și pe ansamblu a întregului sistem energetic național”, se arată în comunicatul sindicaliștilor.

Potrivit acestora, membrii CA Hidroserv care sunt și salariați ai Hidroelectrica se află în conflict de interese, atâta vreme cât ei sunt cei care aprobă lucrările de mentenanță ale Hidroelectrica, pe care ar urma să le realizeze Hidroserv.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.