FP vinde participațiile la subsidiarele Electrica

0

Fondul Proprietatea (FP) își menține interesul de a vinde participațiile deținute la subsidiarele Electrica, precum și la alți distribuitori de electricitate și gaze naturale, au declarat, pentru Agerpres, reprezentanții Fondului.

‘FP analizează în mod regulat piața în vederea realizării unor potențiale tranzacții la nivelul companiilor din portofoliu, cu scopul generării de valoare pentru acționarii săi și creșterii „free float”-ului pe piața de capital. După cum am menționat în trecut, ne menținem interesul de a vinde participațiile deținute la subsidiarele Electrica, precum și la alți distribuitori de electricitate și gaze. Atunci când vor exista evoluții semnificative, cu impact material, privind astfel de tranzacții, vom anunța ca de obicei întreaga piață, prin intermediul unui raport curent’, au precizat oficialii FP.

Potrivit acestora, după anunțurile anterioare privind intenția de a-și reduce participația în OMV Petrom, Fondul a continuat sa monitorizeze atent piața în privința apariției unor condiții mai încurajatoare.

‘Fondul a decis să demareze vânzare parțială a participației în OMV Petrom luând în considerare contextul favorabil tranzacțiilor pe piața de capital la nivel european’, au arătat reprezentanții Fondului.

Fondul Proprietatea va demara o vânzare parțială a participației deținute în OMV Petrom, prin intermediul unei oferte publice privind atât acțiuni, cât și Certificate de Depozit Globale (Global Depositary Receip — GDR, n.r.), oferta urmând să fie încheiată în trimestrul 4 al acestui an, se arată într-un anunț publicat, vineri, pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.