Marea Britanie tergiversează ieșirea din UE!

Marea Britanie mai are multe de făcut până să iniţieze în mod oficial procedura de ieşire din Uniunea Europeană, însă, odată declanşat, Londra nu va tărăgăna procesul, a declarat ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, potrivit Reuters online.

„Cred că lucrul esenţial aici este acela că, în mod evident, nu vom face asta înainte de Crăciun şi cred că mai avem multe lucruri de pus în ordine, iar acest lucru se întâmplă chiar acum,” a declarat Johnson pentru BBC.

„Însă cred (…) că toată lumea îşi doreşte (…) claritate şi să iniţiem procesul. Iar lucrul cheie este să nu lăsăm procesul să treneze,” a completat ministrul.

Premierul Theresa May s-a angajat să negocieze un „acord unic” pentru Marea Britanie, să obţină termeni comerciali favorabili şi să limiteze imigraţia, o combinaţie despre care liderii europeni au declarat că nu este posibilă, aceştia condiţionând accesul la zona de liber schimb de garantarea libertăţii de circulaţie a persoanelor.

 Jeremy Corbyn, recent reales lider al Partidului Laburist, a făcut un apel la Guvernul britanic să implice Parlamentul în negocierile privind separarea Marii Britanii de Uniunea Europeană.

„Este o chestiune politică uriaşă, este cea mai importantă chestiune economică pentru Marea Britanie din toată viaţa mea şi cred că, cel puţin, ar trebui ca Parlamentul să fie informat în totalitate,” a declarat politicianul laburist pentru BBC.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.