1 din 25 de copii are colesterolul peste valorile normale

0

1 din 25 de copii are un nivel al LDL-colesterolului peste valorile normale –  dintre cei 470 de copiii testați în cadrul campaniei CLIPA, a Fundației CardioPrevent

„Rezultatele programului prin care am testat nivelulul de colesterol la copii cu vârsta de 10 ani, ne-au arătat că 1 din 25 de copii are valori ale LDL-colesterolului peste 130 mg/dl. O explicație pentru aceste rezultate este combinația dintre activitatea fizică insuficientă și alimentația extrem de bogată în calorii, dar aceste valori crescute pot fi și un indicator al hipercolesterolemiei familiale. Indiferent de cauză, acești copii trebuie să aibă un stil de viață sănătos și să fie luați în observație medicală, pentru a evita complicațiile majore date de ateroscleroză (infarct miocardic și accident vascular cerebral), ce pot surveni adeseori de la 30-40 de ani. Nivelul crescut al colesterolului este un factor ignorat, lipsit de simptome, dar responsabil de multe complicații devastatoare.”, a declarat Prof. Dr. Dan Gaiță.

Aproximativ 470 de copii și-au testat colesterolul în cadrul programului CLIPACombaterea Efectelor Hiperlipidemiei Familiale la Adolescenți – program desfășurat în Timișoara, în primăvara acestui an. Materialele de educare pe teme legate de prevenție și stil de viață sănătos au ajuns, prin intermediul specialiștilor CardioPrevent, la peste 1.000 de copii și la părinții acestora.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.