Ambasada Rusiei a donat pentru „Cumințenia Pământului”

Share:

Ambasada Federației Ruse la București a anunțat pe pagina de Facebook că a donat 100 de euro pentru campania de recuperare a sculpturii lui Constantin Brâncuși „Cumințenia Pământului”.

Ambasada Rusiei la Bucureşti anunţă că a donat suma de 100 de euro pentru cumpărarea Cuminţeniei Pământului, o campanie demarată de Guvernul României.

„În România este lansată campania pentru recuperarea patrimoniului național cultural al țării, inclusiv a sculpturii lui Constantin Brâncuși „Cumințenia Pământului”. Ambasada se alătură acțiunii și aduce o contribuție financiară modestă la fondul comun creat în acest scop”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.

Anunțul este însoțit de chitanţa donaţiei, dar şi de un videoclip în limba română în care se spune că armata română şi cea rusă au luptat împreună pentru independența României,  iar  în al doilea Război Mondial, „armata sovietică și armata română luptă împreună pentru independența Europei, industrializarea României”.

„Istoria adevărată nu a fost scrisă de actori pe un platou de filmare. Istoria adevărată a fost scrisă cu sânge pe câmpul de luptă. Primul război mondial- Armata Rusă şi Armata Română au luptat împreună pentru independenţa României. Al doilea Război Mondial – Armata Sovietică şi Armata Română luptă împreună pentur independenţa Europei. România se reconstruieşte ecopnomic şi social cu ajutorul Uniunii Sovietice”, se spune în clipul de prezentare.

Iar concluzia videoclipului este că „România trebuie să-și recupereze valorile. Copiii trebuie să învețe istoria adevărată.”

În videoclip apare şi o fotografie cu Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat vreodată în spaţiul cosmic şi fost ambasador al României la Moscova.

Interesant este faptul că videoclipul lansat de Ambasada Rusiei foloseşte elemente dintr-un clip lansat în cadrul campaniei independentă „Hai Că Se Poate”, numit „Cuminţenia pământului – ultimul tren” şi pare chiar o reacţie la acesta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.