Dezbatere tensionată între Trump și Clinton

0

Candidații la președinția Statelor Unite Hillary Clinton și Donald Trump s-au întâlnit luni seara la Universitatea Hofstra din statul New York pentru prima dezbatere din campania pentru alegerile din 8 noiembrie, transmisă în direct la televiziune.

Evenimentul — un show împărțit în șase segmente de câte 15 minute, separate de calupuri publicitare — ar trebui să fie urmat de alte două confruntări directe între candidata Partidului Democrat, fostă secretar de stat, în vârstă de 68 de ani, și adversarul ei din partea Partidului Republican, un om de afaceri de 70 de ani care nu a mai deținut funcții publice, reamintește Reuters.Cei doi și-au strâns mâinile la urcarea pe scenă și au avut dreptul la cuvinte de deschidere și replici, înainte ca moderatorul Lester Holt de la NBC News să-i adreseze prima întrebare lui Clinton, conform ordinii stabilite prin tragere la sorți. În fiecare din cele șase segmente, ordinea candidaților urma să se inverseze, asigurând celor doi candidați perioade de timp egale.

Trump, val de promisiuni

Trump a acuzat China pentru devalorizarea dolarului american și pierderea unor locuri de muncă în SUA. Clinton a afirmat că Trump are sensul de „trump up” (a înșela), cu referire la teoria economică a efectului de cascadă (trickle down), susținută de dreapta, potrivit căreia bunăstarea celor mai bogați se transmite celor mai săraci prin crearea locurilor de muncă, stimularea cererii și venituri mai mari pentru salariați. Trump a continuat cu o critică a tratatului de liber schimb în America de Nord (NAFTA) și a afirmat că adversara sa ar fi trebuit să se ocupe de multă vreme de această problemă. „Faceți asta de 30 de ani, de ce începeți să vă gândiți la soluții abia acum?” a întrebat-o el pe Clinton, a cărei carieră politică se întinde pe patru decenii. El a afirmat că planul său economic include reduceri „extraordinare” ale taxelor, care vor crea locuri de muncă în număr „nemaivăzut de la Ronald Reagan”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.