Hillary Clinton a câștigat dezbaterea cu Trump!

0

Candidata democrată la preşedinţia Statelor Unite Hillary Clinton a câştigat prima dezbatere cu republicanul Donald Trump – aşa au votat 62 % dintre cei care au urmărit confruntarea la CNN, potrivit unui sondaj al postului american de televiziune.

521 de alegători potențiali care au urmărit dezbaterea au fost intervievaţi de canalul CNN şi compania ORC International, iar 62% dintre aceştia au considerat că Hillary Clinton a câștigat dezbaterea de luni seara. 27% dintre ei au susţinut că Donald Trump s-a descurcat mai bine.  Concluzia este similară performanţei obţinute de Mitt Romney la prima confruntare cu Barack Obama, în campania pentru prezidenţiale din 2012.

Votanţii lui Hillary Clinton au spus că ea îşi susţine mai bine opiniile şi stăpâneşte mai bine subiectele de discuţie într-o proporţie mai mare de 2-1.

57% dintre cei chestionaţi au văzut-o pe Clinton cu potenţial de preşedinte, iar 56% – ca pe un lider puternic. Iar 53% l-au văzut pe candidatul democraţilor mai sincer, în timp ce doar 40% l-au votat pe cel al republicanilor din acest punct de vedere. În schimb, Trump a „bătut-o” pe Clinton cu 56%-33% la capitolul cine pierde mai mult timp atacându-şi adversarul.

47% dintre cei sondaţi au spus că dezbaterea nu le-a schimbat intenţia de votare, iar dintre cei care au recunoscut că au fost influenţaţi de confruntare, 34% s-au îndreptat către Clinton, în timp ce 18% către Trump.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.