Gorghiu, despre demisia lui Blaga din fruntea PNL

Share:

Copreședintele PNL Alina Gorghiu, aflată la Paris, la audierea judecătorilor CEDO, se întoarce de urgență în țară, după demisia lui Vasile Blaga de la șefia PNL. Aceasta anunţă că PNL îl va susține pe Dacian Cioloș în demersurile de schimbare a României

Alina Gorghiu reacționează după ce Vasile Blaga a demisionat din fruntea formațiunii politice:

„Regret situația deloc confortabilă în care se află colegul și prietenul nostru, dl copreședinte Vasile Blaga, și am totală încredere în prezumția de nevinovăție. Așa cum am procedat în toate situațiile, nu voi face niciun comentariu pe fond, despre dosare și anchete, deoarece nu aceasta este menirea unui om politic și a unui lider de partid. În privința implicațiilor politice, Partidul Național Liberal pierde un stâlp al construcției sale, în urma acestei demisii. În același timp, demisia copreședintelui PNL este un exemplu de onoare și consecvență, care arată, încă o dată, diferența majoră dintre partidul nostru și toți ceilalți. Diferența este că, deși prezumția de nevinovăție este aceeași pentru toată lumea, doar câțiva au demnitate și respect față de partidele pe care le reprezintă și față de electorat”, spune Alina Gorghiu.

„Partidul Național Liberal demonstrează, încă o dată, că pentru noi reforma nu este doar un discurs, ci și un mod de a face politică, de la ultimul înscris în partid, până la liderii acestuia. Vom merge în continuare pe acest drum, din dorința de a reprezenta o alternativă morală și de bună credință, în fața unor politicieni care sunt gata să-și sacrifice și țara, pentru a fugi de responsabilitățile legale. Vom lua, în perioada următoare, toate deciziile necesare, în urma acestui eveniment nedorit, prin consultare și cu încredere în forța fiecărui membru al partidului nostru. Partidul Național Liberal reprezintă o singură entitate, care nu își mai împarte de mult membrii în funcție de fosta apartenență politică. Este un mare merit al copreședintelui PNL, alături de care am străbătut, în ultimii doi ani, de câteva ori, fiecare organizație din țară a partidului, pentru a transmite mesajul nostru comun de unitate și reformă.

Toate eforturile și gândurile noastre trebuie să se îndrepte acum spre alegerile din decembrie. PNL este, alături de Președintele Klaus Iohannis și de Prim-ministrul Dacian Cioloș, o forță care își dorește schimbarea în bine și până la capăt a României. Avem datoria să câștigăm aceste alegeri, nu doar pentru că este un obiectiv normal de partid, ci, în primul rând, pentru a nu lăsa România pe mâna unui cartel politic, care urmărește doar obiective revanșarde și retrograde”, declară Alina Gorghiu.

Vasile Blaga a anunţat, miercuri, că în urma acuzaţiilor care i s-au adus miercuri de către DNA îşi depune demisia din fuhnca de copreşedinte al PNL şi şef al campaniei partidului la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

„În urma acuzaţiilor care mi s-au adus astăzi, îmi voi dovedi nevinovăţia în faţa instituţiilor abilitate. Eu însumi sunt garantul respectarii Statutului PNL şi a tuturor deciziilor partidului. Nu pot să cer colegilor mei să respecte criteriile de integritate, iar eu să nu o fac. Ca atare, voi acţiona în consecinţă şi îmi depun demisia din funcţia de co-preşedinte al Partidului Naţional Liberal şi din cea de şef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an”, se arata într-un comunicat de presă al PNL, semnat de Vasile Blaga.

Un posibil înlocuitor al lui Vasile Blaga în funcţia de co-preşedinte al PNL ar putea fi primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.