Muzeul Holocaustului și Istoria Evreilor, la București

Share:

Consilierii generali au aprobat în cadrul şedinţei de joi proiectul de hotărâre prin care imobilului situat în str. Lipscani nr. 18 – 20, sector 3, va fi dat în administrare Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” în vederea realizării unui Muzeu de Istorie a Evreilor din România.

Holocaustul este o pagina neagra a istoriei mondiale, iar Bucurestiul va arata, prin crearea acestui muzeu, ca sta in puterea oamenilor de azi si de maine sa mearga mai departe, dar sa nu uite ce nu mai poate fi schimbat: suferintele prin care au trecut copiii, femeile si barbatii evrei.

„Sustin necesitatea realizării la Bucuresti a Muzeului Holocaustului si Istoriei Evreilor, pentru ca astfel vom demonstra lumii ca romanii nu-si uita istoria, iar partile sale intunecate trebuiesc reamintite mereu generatiilor viitoare, pentru ca tragediile petrecute sa nu se mai repete. Prin acest proiect vom pune la dispozitia Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” spatiul din Str. Lipscani nr. 18-20, sector 3. Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a fost desemnat de Guvernul Romaniei să coordoneze activitatea înfiinţării muzeului. Muzee similare au fost organizate la Berlin, Varşovia şi Moscova, acestea contribuind semnificativ la conturarea unei identităţi competitive a localităţilor respective. In perioada martie 2016 – martie 2017 România deţine Preşedinţia Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), printre obiectivele principale ale acestui mandat fiind dezvoltarea de proiecte educaţionale şi memoriale privind istoria evreilor din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial”, a declarat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Va fi un semnal de normalitate, de intelegere a valorilor umane, de democratie si, nu in ultimul rand, de reparatie.

Instituţia va avea mai multe funcţiuni specifice unui muzeu modern: expoziţii permanente, temporare, depozitarea de artefacte, organizarea de acţiuni educaţionale, culturale, activitate administrativă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.