Papaiani, înmormântat, la Bellu, lângă Marin Moraru

0

Zi neagră pe scena teatrului românesc. După două zile de priveghi, Sebastian Papaiani este condus pe ultimul drum de cei care l-au iubit și admirat. Actorul va fi înmormântat joi la cimitirul Bellu din Capitală, pe Aleea Artiștilor, lângă Marin Moraru.

Actorul Sebastian Papaiani a murit marţi dimineaţă la vârsta de 80 de ani. Actorul a murit acasă, soţia i-a fost alături. Colegii lui de scenă sunt şocaţi de anunţul acestei cumplite veşti şi spun că pentru teatrul românesc este o mare pierdere.

Actorul o să fie înmormântat joi în Cimitirul Bellu din Capitală. Oamenii au venit în număr mare să-i aducă un ultim omagiu. S-au aprins lunânări la căpătâiul actorului, s-au adus coroane de flori şi s-a spus o rugăciune pentru sufletul lui. Durerea este nemărginită. Teatrul românesc pierde un mare artist. La 13.30, maşina funerară va pleca la Cimitirul Bellu, acolo unde actorul îşi va dormi somnul veşnic. Sebastian Papaiani va fi îngropat pe Aleea Artiştilor, lângă bunul său prieten, Vasile Moraru.

Primarul general al Capitalei, preşedintele României şi premierul Dacian Cioloş au mers miercuri la capelă pentru a-i duce actorului coroane cu flori.

Sebastian Papaiani a murit. Sebastian Papaiani, născut Sevastian Papaiane, a jucat în peste 60 de filme, pe ecran, în alte zeci de roluri în teatru, dar şi în telenovele, şi a fost partener ai unora dintre cei mai mari actori ai scenei şi ecranului: Toma Caragiu, Amza Pellea, Dem Rădulescu, Jean Constantin, Colea Răutu, Ion Besoiu. A interpretat roluri intrate deja în legendă, precum plutonier Căpşună în seria „Brigada Diverse”, Alecu în „Astă seară dansăm în familie”, Ieremia din „Toate pânzele sus”, Gogu din „Nea Mărin, miliardar” şi Păcală, în filmul lui Geo Saizescu cu acelaşi nume, rol care l-a propulsat în galeria actorilor populari din cinematografia românească.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.