Raeţchi, scrisoare deschisă către Dragnea şi Tăriceanu

0

Vicepreşedintele PNL Bucureşti, deputatul Ovidiu Raeţchi, a transmis o scrisoare deschisă liderilor PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, în care le-a cerut să urmeze exemplul lui Vasile Blaga: să demisioneze de la conducerile celor două partide şi să nu mai candideze la parlamentare.

„Domnule Liviu Dragnea,

Domnule Călin Popescu Tăriceanu,

Am asistat ieri, cu toţii, la un gest de normalitate în politica românească şi care demonstrează că setul de criterii de integritate asumat de PNL este aplicat şi respectat de toţi membrii de partid, indiferent de funcţia pe care o ocupă. Pus sub acuzare de procurorii DNA, co-preşedintele PNL Vasile Blaga a demisionat la scurt timp de la conducerea partidului, fără a invoca o conspirație a Occidentului și a societății civile şi fără a ataca justiţia. Sunt sigur că aţi urmărit cu surprindere această desfăşurare de evenimente, pentru că nu aţi dovedit, până acum, că puteţi înţelege de ce problemele cu legea vă obligă să faceţi un pas în spate şi să renunţaţi, până la o decizie definitivă a instanţei, să faceţi politică la nivel înalt. În cazul dvs., domnule Dragnea, nici măcar o condamnare definitivă nu v-a convins că nu mai puteţi conduce PSD. Mai mult, la ora actuală sunteţi cercetat de DNA într-un alt dosar, în care sunteţi acuzat că aţi utilizat banii destinaţi oamenilor săraci din  Teleorman pentru a vă finanţa propria activitate şi filială politică. La rândul dumneavoastră, domnule Tăriceanu, aţi fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, fapte pentru care nu v-ati gândit să vă retrageţi din postura de şef de partid sau al Senatului, ci să îi atacaţi pe procurori şi să încercaţi să decredibilizaţi procesul de justiţie.

Mai mult, lipsa de decenţă politică de care aţi dat dovadă, domnule Liviu Dragnea, fiindcă aţi găsit de cuviinţă să comentaţi asupra demisiei lui Vasile Blaga este fără precedent.  Un singur anunţ ar fi fost necesar din  partea dumneavoastră. Cel în care anunţaţi, împreună cu Călin Popescu Tăriceanu, că demisionaţi din funcţia de preşedinte al PSD, respectiv ALDE, şi că nu veţi candida la alegerile parlamentare din cauza suspiciunilor de corupţie care planează asupra voastră. De nenumărate ori, aşa-zisul Cod Etic al PSD a dovedit că nu este altceva decât un filtru îndreptat împotriva dizidenților, o maculatură stingheritoare. Liantul dintre PSD şi ALDE este teama de justiţie, iar duşmanul comun este reprezentat de procurori şi judecători.”, se arată în scrisoarea lui  Raețchi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.