Brazilia: 200 de deținuți au evadat dintr-o închisoare!

Share:

Cel puţin 200 de deţinuţi au evadat joi dintr-o închisoare de minimă securitate din Brazilia, în urma unei revolte, dar aproape jumătate dintre ei au fost prinşi la numai câteva ore de la evadare, au anunţat autorităţile citate de Reuters.

Deţinuţii au fugit din penitenciarul Jardinopolis, aflat la circa 160 de kilometri nord-vest de Sao Paulo, cel mai mare oraş din Brazilia.

Deocamdată nu există informaţii privind decese sau răniri în rândul gardienilor sau deţinuţilor.

Autorităţile care se ocupă cu sistemul penitenciar la Sao Paulo au declarat că deţinuţii au incendiat mai multe celule într-o aripă a închisorii, în cursul inspecţiei obişnuite de dimineaţă, scrie news.ro. 

În haosul care a urmat, deţinuţii au dărâmat un gard de securitate de patru metri înălţime şi au fugit în câmpurile de trestie de zahăr din jur şi pe firul unui râu.

Cotidianul Folha din Sao Paulo afirmă că în închisoare se aflau 1.800 de deţinuţi, deşi fusese proiectată numai pentru 1.000.

Autorităţile au refuzat să precizeze ce fel de infracţiuni comiseseră cei care au evadat.

Revoltele şi evadările sunt frecvente în închisorile din Brazilia. Ţară criticată aspru de organizaţiile pentru drepturile omului din cauza condiţiilor din penitenciare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.