Copiii internaţi la Marie Curie, forme grave de SHU

0

Cei trei copii internaţi la Spitalul Marie Curie din Capitală prezintă forme severe ale bolii. Funcţia renală celui de-al treilea copil cu sindrom hemolitic uremic s-a deteriorat în ultimele 48 de ore, astfel că va fi dializat peritoneal, a anunţat, vineri, şefa Secţiei de Nefrologie, Mihaela Bălgrădean.

Trei copii sunt internaţi cu SHU la Spitalul Marie Curie. Este vorba despre doi băieţi – de opt luni, respectiv, un an şi opt luni – şi o fetiţă, de un an şi trei luni. Fetiţa prezintă manifestări neurologice de tip convulsiv, iar la băieţul de opt luni boala a debutat „puțin mai particular”, cu o formă de anemie severă și cu vărsături, a precizat medicul.

„Nu a fost un debut foarte tipic, se pare că el abia acum își manifestă boala așa cum o știm noi, cu toate laturile ei, inclusiv insuficiența renală acută. Acum are și insuficiență renală”, a spus dr. Mihaela Bălgrădean, potrivit Agerpres.

Şefa Secţiei de Nefrologie a precizat că îmbolnăvirea este cauzată de toxine extrem de invazive care se află în E-Coli.

„Sursele sunt de fapt reprezentate de produse animale: lapte, carne, dar și apă, legume, fructe. Poate să fie de vină orice produs care crește pe sol având în vedere că acest tip de bacterie se găsește în materiile fecale ale animalelor cornute. Păsări, domestice, sălbatice și muștele sunt vectori care pot transporta această bacterie, deci această toxină”, a explicat medicul.

Alţi şase copii au fost internaţi în această vară cu sindrom hemolitic uremic, după ce, la începutul acestui an, au fost înregistrate, cu precădere în judeţul Argeş, 24 de cazuri de afecţiuni digestive grave la copii, dintre care 19 copii au dezvoltat sindrom Hemolitic-Uremic.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.