Kovesi respinge acuzațiile de plagiat

0

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a explicat, într-un interviu acordat Europa FM, că nu are niciun motiv să ceară verificarea tezei sale de doctorat pentru că ea are verdict de neplagiat. Kovesi a ținut să precizeze că a fost audiată în Comisia de Etică, ceea ce contrazice acuzațiile aduse de Sebastian Ghiță, care spunea că respectiva Comisie nu s-a întrunit niciodată.

”Din nou, repet că nu vreau să intru în dialog cu Ghiță Sebastian. Este inculpat în două dosare și mai există și alte dosare în curs de finalizare în DNA.

Nu am fost, nu sunt și nu voi fi prietenă cu inculpatul Ghiță Sebastian”, a precizat Kovesi.

Kovesi a reacționat și la acuzațiile de plagiat, explicând că are un verdict de neplagiat.

”Eu am fost verificată în anul 2012, în Comisia Națională de Etică. Am fost audiată, se poate verifica dacă este aceeași comisie sau nu. Am primit un  verdict în urmă cu patru ani.

Am adus probele și punctul de vedere, iar prima probă pe care eu am adus-o este certificatul de căsătorie, pentru că una dintre acuzații este legată de faptul că Kovesi Codruța a plagiat-o pe Lascu Codruța, care este una și aceeași persoană.

Teza mea este corectă, este o teză muncită, am lucrat 7 ani la această teză de doctorat.

Cine contestă acest verdict și cine spune că această teză nu este corectă, să vină cu un dosar cu probe.

Eu, care știu că am o teză corectă, muncită, ce motiv am să mă duc să cer verificarea tezei mele. Adică, mă duc eu, care știu că am o teză corectă, dar spun: verificați și dumneavoastră ceea ce știu că este corect”, a declarat Laura Codruta Kovesi la Europa FM.

Deputatul Sebastian Ghiţă s-a prezentat, marţi, la Parchetul General pentru a face un autodenunţ, care o vizează pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Acesta susţine că, în 2012, a participat la falsificarea unui raport care să arate că teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.