Volkswagen, acord cu SUA în „scandalul dieselgate”

0

Volkswagen a anunțat că a încheiat un acord pentru plata a 1,208 miliarde de dolari (1,076 miliarde euro) pentru a rezolva reclamațiile concesionarilor din SUA privind scandalul „dieselgate”, relatează agenția EFE.

Proiectul de acord a fost prezentat de avocatul concesionarilor și trebuie aprobat de judecătorul Charles R. Breyer, care prezidează procedurile federale Litigii Multi District referitoare la sectorul diesel, conform unui comunicat al companiei auto.

Potrivit acordului, Volkswagen va plăti în total o sumă maximă de 1,208 miliarde de dolari, efectiv, concesionarilor, pentru a oferi beneficii adiționale în vederea rezolvării problemelor din trecut, pentru drepturile prezente și viitoare rezultate din deprecierea valorii francizelor.

Părțile au anunțaseră un acord de principiu în 25 august.

Conform celor stabilite, acordul nu este destinat a se aplica sau a afecta Volkswagen în afara SUA, unde elementele juridice și faptice privind autoturismele TDI sunt diferite, menționează comunicatul.

Pe 28 iunie, producătorul auto a acceptat să plătească 14,7 miliarde dolari (13,1 miliarde euro) clienților din Statele Unite pentru a rezolva scandalul motoarelor trucate.

Cu două luni înainte, Volkswagen stabilise cu autoritățile din SUA să despăgubească cu 5.000 de dolari (4.500 euro) fiecare client cu un autovehicul cu motor trucat, din totalul celor 482.000 afectate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.