Les Films de Cannes a Bucarest debutează cu o comedie

0

Comedia „Toni Erdmann”, de Maren Ade, va fi prezentată în deschiderea celei de-a șaptea ediții a festivalului Les Films de Cannes a Bucarest, care va avea loc în perioada 14 – 23 octombrie, informează un comunicat transmis luni Agerpres.

Alături de regizoarea Maren Ade, la eveniment vor lua parte producătorul german Jonas Dornbach și co-producătoarea Ada Solomon.

„Toni Erdmann” spune povestea unui tată excentric, ajuns la pensie și pus mereu pe glume, care hotărăște să îi facă o vizită surpriză fiicei sale, o femeie de carieră, care lucrează la un proiect important ca strateg corporatist în București.

„Toni Erdmann”, filmat aproape integral în România, este singura peliculă lansată în 2016 inclusă recent în Top 100 Cele mai bune filme ale secolului 21 de către BBC Culture și va reprezenta Germania la Premiile Oscar, cu șanse mari să câștige trofeul.

Un alt invitat special al Les Films de Cannes a Bucarest este marele câștigător al secțiunii Un Certain Regard la Cannes, finlandezul Juho Kuosmanen, care-și va prezenta „The Happiest Day in the Life of Olli Maki”, propunerea Finlandei la Oscarul pentru Cel mai bun film străin.

Din festival nu vor lipsi „Harmonium”, de Koji Fukada (Sayonara), distins cu Premiul Juriului în secțiunea Un Certain Regard, și câștigătorul Premiului pentru scenariu în Un Certain Regard, emoționantul „Voir du pays”/ „The Stopover” (r. Delphine & Muriel Coulin).

Un Premiu Special la Cannes, în Un Certain Regard, i-a fost oferit animației „La Tortue Rouge”, primul lungmetraj al animatorului olandez Michael Dudok De Wit, premiat cu Oscar în 2000 pentru scurtmetrajul „Pere et fille”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.