Pesediștii conduc detașat în sondajele de opinie

Share:

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Nicuşor Dan, a prezentat duminică datele unui sondaj de opinie realizat de TNS la comanda USR. Rezultatele arată situaţia politică a momentului exprimată prin intenția de vot la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, iar PSD domină clasamentul cu 45% intenţie de vot. Podiumul este completat de PNL- 25%, USB- 10%. PMP şi PRU nu ar trece pragul electoral.

Sondajul comandat de formaţiunea condusă de Nicuşor Dan arată că 56% din respondenţi au spus că merg sigur sau aproape sigur la vot. Opţiunile acestora sunt următoarele: PSD – 45% PNL – 25% USR- 10% ALDE- 7% UDMR-5% PMP- 4% PRU – 3%.

„Deşi am anunţat că ne dorim 10% la parlamentare, să nu credeţi că am pus din pix 10% la USR. Asta arată că am fost realişti. Suntem pe creştere, iar peste două luni şi jumătate vom fi mult mai sus, după ce am plecat în vara de la 2-4 %. USR este a treia forţă politică din Romania începând de azi. Ne-am consolidat a doua poziţie din Bucureşti după PSD. Este un val de oameni care s-au săturat de vechea clasă politică şi care consideră că USR reprezintă acea forţă politică capabilă să realizeze schimbarea în România. Nu vom dezamăgi aceşti oameni. Activitatea noastră din consiliile locale din Bucureşti sper să-i convingă pe oameni să ne urmeze în continuare”, a declarat Nicuşor Dan, citat de Adevărul.

Datele sondajului comandat de USR arată că PSD ar putea forma lejer majoritatea parlamentară alături de ALDE.

„În momentul acesta, PSD şi ALDE n-ar avea nicio problemă să formeze guvernul. Credem însă că o participare masivă a oamenilor la vot poate să răstoarne acestă ierarhie”, spune Nicuşor Dan.

Sondajul mai arată că 46% dintre respondenţi au o părere bună şi foarte bună despre activitatea Guvernului Cioloş.

Sondajul a fost relalizat în perioada 14-23 septembrie, de Kantar- TNS. Cercetarea a fost efectuată pe un eşantion de 1. 000 persoane, marja de eroare fiind de 3,2%.

Pentru a putea obţine scorul estimat de sondaj formaţiunea lui Nicuşor Dan mai are de adunat un număr consistent de semnături pentru a intra în cursa electorală.

„Avem o șansă extraordinară să ajungem în Parlament și, cu timpul, să schimbăm modul în care se face politică în România. Dar nu uitați: pentru a putea vota USR, trebuie să strângem împreună cele 200.000 de semnături necesare pentru a fi trecuți pe buletinele de vot”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Liderul Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a afirmat că partidul se apropie de 5000 de semnături strânse pe zi şi a menţionat că 10.000 este numărul care le-ar asigura cele 200.000 de semnături necesare participării la alegerile parlamentare, până în data limită, 27 octombrie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.