Ponta, despre scandalul Ghiță-Kovesi

Share:

Victor Ponta a declarat duminică, că dacă va fi chemat la Parchetul General ca martor în dosarul Ghiţă – Kovesi, va spune tot ceea ce ştie, însă nu se va duce în faţa procurorilor cu un dosar, cu toate că, în calitate de prim ministru, a avut acces la informaţii.

Victor Ponta a dat cărţile pe faţă despre prietenia prietenia dintre Sebastian Ghiţă şi Laura Codruţa Kovesi. Fostul premier  a spus că, în 2011, Sebastian Ghiță era mai prieten cu Laura Codruța Kovesi decât cu el, și spune că i-a găsit pe cei doi împreună, la o podgorie din Prahova. Chestionat despre acest scandal, Ponta a spus, într-o intervenţie telefonică la România TV, că nu trebuie să aducă nicio probă cu privire la contextul în care s-a întâlnit cu Laura Codruţa Kovesi la o podgorie ce aparţinea lui Sebastian Ghiţă. „Eu nu trebuie să merg cu nicio probă. Dacă voi fi chemat ca martor, voi spune ceea ce ştiu. Dacă vă închipuiţi că iau dosar la subraţ să mă duc la Parchetul general, nu va fi aşa. Din funcţia ocupată, am avut acces la o mulţime de informaţii, dar spre deosebire de Traian Băsescu nu le folosesc nici public, nici privat pentru că am respect pentru funcţia ocupată, mă mai întâlnesc cu oamenii şi nu vreau să-mi bată nimeni obrazul că am folosit informaţii aflate din funcţia de premier”, a declarat Victor Ponta.

Referitor la spusele lui Sebastian Ghiţă privind o serie de notiţe pe care Victor Ponta le-ar fi primit de la Kovesi, fostul premier a spus: „Categoric, nu m-am uitat la ce a spus Ghiţă cu care nu am voie să vorbesc. Nu mă uit la Băsescu, ca să fiu calm şi liniştit. Când am lucruri importante, le spun eu fără să mă provoace cineva. iar informaţiile obţinute ca premier nu vreau să le folosesc public- Dar când voi fi chemat, le pot spune”, a spus Ponta, precizând că încă nu a fost citat de procurori în dosarul Ghiţă – Kovesi.

„Am ocupat timp de 4 ani o functie importantă in stat, am avut acces la o multime de lucruri. Spre deosebire de Basescu, pe care il consider etalonul de rau al unui popor, eu nu cred ca trebuie sa ma apuc sa povestesc lucruri la care am avut acces. Prima dată în viața mea, când m-am întâlnit cu doamna Kovesi într-un mod informal, nu vorbesc de evenimente, a fost la domnul Ghiță, nu acasă. Nu știu dacă o mai are acum, avea o podgorie între Ploiești și Mizil. Acolo m-am întâlnit prima dată cu doamna Kovesi în 2011. Astea sunt lucruri pe care le-am trait, dar nu mi se pare normal, după ce ai ocupat o funcţie, sa te foloseşti de ce ai aflat. Daca acest lucru va merge de la un scandal de presa politic către o chestiune institutionala voi merge, daca voi fi chemat, si voi spune ce stiu. Tot ce stiu voi spune la Parchet”, a spus Victor Ponta.

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat la România TV că a fost mâhnit şi uimit de declaraţiile doamnei Kovesi, care a negat relaţia de prietenie dintre cei doi. „Ce i-o fi trebuind să mintă?  Are o problema azi cand ne dam seama ca ieri a mintit, întrebarea nu e ce facea atunci cu mine în vie, ci daca aceasta doamna minte sau spune jumatati de adevar. Suntem multi oameni care stim ca in ultima perioada doamna Kovesi iese în public şi spune nişte minciunele, probabil împinsă de temerea că nu va mai rămâne pe primul loc la încredere. Zeci de oameni cunosc detaliile relaţiei dintre mine şi doamna Kovesi.

„Nu stau să cantaresc prieteniile, dar am spus-o nici nu m-am laudat, nici nu m-am folosit de prietenia cu doamna Kovesi. M-a mahnit si m-a suparat ieri cand am auzit că nu vrea să audă de inculpatul Ghiţă”.

Deputatul Sebastian Ghiţă a subliniat că întâlnirea dintre Kovesi şi Ponta a avut loc la o petrecere privată. „A fost o petrecere privata, se culegea vuia, am convenit sa vina multe persoane. A venit si domnul Ponta, iar acolo s-au intalnit prima data la o vie pe care o detineam”.

Sebastian Ghiţă a precizat că nu a vazut-o niciodata pe Laura Codruţa Kovesi bând vreodata ceva. „Oamenii mai beau must. „Eu nu o să vin cu filmări, dar daca procurorii vor cauta dovezi despre buna relaţie dintre mine şi Kovei vor gasi. Am fost în foarte multe locuri, nu trebuie să caut eu filmări”.

Văd o problemă ca a mintit ca ne-am cunoscut. Acum un an s-au doi la un bilant al MAI am auzit-o public cand le-a spus tuturor: „mai politistilor daca va mai prind cu un om de afaceri o sa va arestez. Eu mi-am facut cruce, ba cucoana e nebuna? Păi trebuie sa se gandeasca la cum a trait ea pana acum în rândul oamenilor”, a conchis deputatul Sebastian Ghiţă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.